hirdetés

Már a neten árulják többen is a nemrég kapott rezsiutalványokat. Van, aki a kilencezer forintos utalványt potom ötezer forintért árulja egy csongrádi nyugdíjas.

 

Az apróhirdetési oldalon “Utalvány eladó” felirattal lehet licitálni a nemrég a nyugdíjasoknak kézbesített rezsiutalványokra, ami várható volt, hisz ezen utalványok nem névre szólnak.

Mint ismeretes a kormány az önkormányzati választások előtt a nyugdíjasokat 9000 forintos utalvánnyal kápráztatta el. az ellenzék szerint csak azért, hogy így próbálják elérni, hogy a helyes nevek mellé tegyék az x-eket. A rezsiutalványokat három darab 3 ezer forintos címletben kaptak meg a jogosultak, postai úton.

A rezsiutalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni, készpénzre nem válthatók.

Az ügyintézés csak azoknak lesz – aránylag – egyszerű, akik egyébként is postai csekken szokták befizetni a számlájukat, nekik csak magukkal kell vinni a befizetéskor azokat. Ha valaki nem csekken fizeti a számláit, akkor sokkal nehezebb dolga lesz. Ez esetben ugyanis a szolgáltató ügyfélszolgálatán (mind a háromnál, egyesével) kell majd átadnia a rezsiutalványokat, melyeknek értékét a szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az átadást követő 15 napon belül jóváírja a fogyasztó folyószámláján.

Ez elég macerásnek tűnik, valószínűleg ezért éri meg ezektől megszabadulni némileg kisebb összegér, mint az eredeti értéke.