hirdetés

Túlbuzgóként már elsőként leadta Budapest a szerda éjféli határidő előtt a 2024-es olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére vonatkozó első pályázati anyagát a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. Kérdés, hogy a majd 24 órás előny jelent-e majd valamit a végén.

olimpiai láng

Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat vezetője azt mondta, hogy a nemzetközi sportági szakszövetségek az előzetes egyenkénti egyeztetések során rendkívül pozitívan nyilatkoztak a magyar pályázatról, s képesnek tartják Budapestet arra, hogy megrendezze az ötkarikás játékokat.

A NOB tagjai 80 adathordozón kapták meg a pályázati anyagot, amely angolul és franciául online már elérhető. Néhány napon belül a rövidített változat, két-három hét múlva pedig a teljes dokumentum olvasható lesz magyar nyelven.

Mindennek örülnünk kell, de azt azért ne felejtsük el, hogy a NOB tagjai diplomatikus sportemberek, akik minden pályázatra azt fogják mondani, hogy nagyon jó és tetszik nekik. Azonban még sok víz le fog folyni a Dunán, mire kiderül, miként döntöttek. Túl optimisták ne legyünk. Szerényen várjuk, az esélytelenek nyugalmával majd, hol lesz a 24-es olimpia.