hirdetés

A rendőrség bűncselekmény gyanújával nyomoz az Öveges-programmal kapcsolatban, folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalást állapítottak meg a hatóságok – ezt Hadházy Ákos, az LMP korrupcióellenes politikusa  mondta.

öveges program

Az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint az viszont probléma, hogy a költségvetési csalást a cégekre lehet rákenni, miközben egyértelműen vannak politikusi érintettség, ezt azonban csak hivatali visszaélés vagy hűtlen kezelés esetén lehetne vizsgálni.

A politikus elmondta: objektíven is bizonyítani lehet, hogy a minisztériumban vannak a felelősök, hiszen a kiírás maga is szörnyű. Hozzátette: elkezdték visszakérni a pénzeket a programban részt vevő városoktól, éppen ezért hazug Csepreghy Nándor azon kijelentése, hogy csak 100-200 millió forintot bukhat Magyarország az uniós források szabálytalan elosztása miatt.

Már zajlottak a vizsgálatok, amikor még utaltak ki a forrásokat, egy kecskeméti gimnáziumban például a német tananyag fordítására írtak ki pályázatot, amelyre egy kaposvári könnyűfém szerkezetet gyártó cégtől kértek ajánlatot – hangsúlyozta.

Hadházy Ákos kijelentette: még a látszatára sem ügyelnek, hogy rendes pályázatot írjanak ki.

Természetesen nem minden pályázat volt törvénytelen, feltehetőleg.

(Fotó: illusztráció)