hirdetés

Egy napot adott a parlamentnek a kormány legújabb adóügyi törvénymódosításai elfogadására. „Az egyes törvényeknek a gazdasági növekedéssel összefüggésben történő módosításáról” című törvényjavaslatot hétfőn terjesztették be, és kedden már meg is szavazhatja azt a kormánytöbbség.

bkv231-es

A csomag legjelentősebb módosítása, hogy az új előírások szerint a Fővárosi Önkormányzatnak a helyi adók bevételeiből kéne fedeznie a közösségi közlekedés működését. Magyarán, vége az eddigi gyakorlatnak, legalábbis úgy tűnik, hogy a fővárosnak a városháza működésére, színházakra, városarculati cégre stb. mindig volt elég pénze, és amit nem fedeztek a helyi adók, az a tömegközlekedésben jelent meg hiányként.

Az új pluszadó pedig nem másból fog állni, mint hogy a kerületeknél beszedett adókból nagyobb arányban részesül majd Tarlós és csapata. Kérdéses, hogy ehhez mit fog szólni az a sok sok kerület és városvezető.

A fővárosnak évente több mint százmilliárd forint bevétele van iparűzési adóból, a javaslat szerint ezentúl ezt a tömegközlekedésre kell fordítania.