hirdetés

Lassan nyomoz a rendőrség abban a feljelentési ügyben, amelyet még a fideszes Papcsák éra alatt tett Zugló új polgármestere Karácsony Gergely. Az ügyészség pedig nyilatkozat helyett az NMHH-ra hivatkozik. Nos a majd egy éve folyó nyomozás során , amely az MTK- nak átadott Lantos Mihály sport telepet is érinti, még a tanukat sem hallgatták ki állítólag. Karácsony Gergely azonban optimista és törekszik arra, hogy Zugló régi gazdálkodása is átlátható legyen. A Fidesszel való városirányítás így nem azt jelenti, hogy a régi esetleges mutyikat majd jól eltitkolják.

MTK zugló

Furán zajlik a rendőrségi nyomozás a zuglói Lantos Mihály sporttelep ügyében. Mint ismert majd egy éve tett feljelentést Karácsony Gergely, mert igen súlyos problémák,bűncselekmény gyanús esetek derültek ki az MTK-nak átadott sport telep ügyében.  Mit arról az Esti Újság elsőként beszámolt igen fura szerződést kötött a Papcsák Ferenc vezette Fidesz a neves sportklubbal, s annak vezetőjével Deutsch Tamás testvérével. A sporttelepet ugyanis úgy adta át a fideszes önkormányzat az MTK-nak, hogy a cél az volt, hogy a került költségvetését és kiadását csökkentsék. Azonban a kerület a szerződésben visszabérelt az önkormányzat részére egy műfűves pályát, jó pénzért, jóval többért, mint amennyibe a telep fenntartása addig került. Igaz a rezsi költségeket nem az önkormányzat fizette. de végül kiderült még azt is Zugló rendezte. Mindezt természetesen még a választások elött kötötték meg a felek. Mindezen fura szerződést maga Rozgonyi Zoltán régi-új fideszes alpolgármester is támogatta,aki Papcsák úr hű követője volt. Karácsony Gergely polgármester kérdéseinkre az alábbi választ küldte szóvivője útján.

Polgármester úr tudomása szerint a rendőrség a nyomozást megkezdte, meghallgatás még nem történt. Zugló képviselő testülete novemberi alakuló ülésén ellenszavazat nélkül támogatta Karácsony Gergely polgármester javaslatát, miszerint az elmúlt 5 év összes, az önkormányzat által kötött szerződését nyilvánosságra hozzák az önkormányzat honlapján. Ezen rendelet az érintett szerződésre is vonatkozik. Egyébként az MTK vezetésével a tárgyalások megkezdődtek, akik konstruktívan és együtmüködöen állnak a szerződések felülvizsgálatához. Fontos megemlíteni, hogy a Lantos Mihály Sportközpont egy fontos beruházás a kerületben, mely  az itt lakók érdekeit szolgálja, ezért törekszünk a legjobb megoldás megtalálni. -írta Horti Zsófia,megbízott sajtófőnök az Esti Újságnak.

természetesen megkerestük a Fővárosi Főügyészséget is, mint a nyomozás felügyelő szervét. Bagoly Bettina szóvívő azonban számunkra fura és érdekes módon nem válaszólt, holott az ügyészség eddigi kérdéseinkre mindig készséggel nyilatkozott, hogy mi nem vagyunk sajtóorgánum, mert az NMHH-nál nem regisztráltunk s a belső szabályzat szerint így nem mondhatnak semmit a zuglói ügyről sem.

Tény kérdése, hogy sok sokonline média felület még nem regisztrált az NMHH-nál. Tény kérdése, hogy eddig az ügyészségmindig válaszólt a krdéseinkre szóban is. Tény kérdése, hogy a sajtónak való nyilatkozás és tájékoztatás nem attól függ, hogy valaki regisztrált-e vagy sem az NMHH oldalán. Tény kérdése, hogy egy Reuters, vagy egy BBC és egy CNN sem regisztrált mégis nyilatkozik nekik az ügyészség.

Nem állítjuk, hogy az ügyészség negatívan diszkriminál minket de sajnos úgy tűnik.

 

Tisztelt Dr.Bagoly Bettina !
Az estiujsag.hu felelős szerkesztőjeként érdeklődnék és egyben szíves tájékoztatását kérnénk, hogy a tavaly ( nyáron ) Karácsony Gergely polgármester úr által tett feljelentés ügyében, amelyet a Zuglóban található Lantos MIhály sportkomplexum állítólagos kétes és fura ügyletei miatt tett van-e nyomozás ? Vagy meg lett-e szüntetve ?

Tisztelt Szerkesztő Úr!

Az ügyészség vonatkozó szabályainak értelmében, büntetőügyekkel kapcsolatos tájékoztatás csak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által bejegyzett médiaszolgáltatók és sajtótermékek részére adható.

A www.nmhh.hu honlapon közzétett, sajtótermék nyilvántartási adatok lekérdezése az Ön által képviselt sajtótermék vonatkozásában nem vezetett eredményre.

Erre figyelemmel kérem, segítse munkámat a fenti akadály okának tisztázásában, hogy azt követően megkeresésére az érdemi válasz megadható legyen.

Üdvözlettel:

Bagoly Bettina

főügyészségi ügyész

sajtószóvivő