hirdetés

Leleplezte az NVSZ a VIP elvonót szervező orvost és társait Nagykanizsán. A gyanú szerint VIP-ellátást kaphattak több százezer forintos kenőpénz fejében a nagykanizsai kórház pszichiátriai osztályán azok, akik titokban akarták tartani betegségüket. Egy főorvost és hat másik embert hallgattak ki vesztegetés miatt gyanúsítottként. Az alkohol- és drogproblémákkal küzdő, ismert pácienseknek előre kellett fizetniük . A főorvos előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság, igaz csak nyomkövetőt kapott így nem kell dutyiba mennie.

Alkohol- és drogproblémáik diszkrét kezelése miatt fizettek százezreket celebek a nagykanizsai kórházban. A VIP ellátás azonban lebukott, mert a Nemzeti Védelmi Szolgálat mindent lát és mindent hall, így csak idő kérdése volt, hogy a zsebre dolgozó főorvos és bűntársai mikor bukik le.

A főorvos szerdán bűnügyi felügyeletbe került, azaz nem kell dutyiba mennie, de kapott egy klassz kis villogó nyomkövetőt a lábára, amivel még bevásárolni is elmehet. A meggyanúsított fődoki  munkaviszonya is megszűnt a kórházban az eset miatt. A doki és társai jól megkérhették a VIP elvonó árát, mert a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a rendőrség 22 millió forintot lefoglalt.  Úgy tudjuk a vesztegető VIP szenvedély betegek közül négyen már gyanúsítottak, de a számuk is nőni fog a jelenlegihez képest. Kérdés milyen ismert celebek vették igénybe a mutyi elvonót.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt indítottak nyomozást egy nagykanizsai kórház vezető főorvosa ellen, amiért akár évekre is rács mögé kerülhet. A gyanú szerint a főorvos magánbetegei számára a kórház pszichiátriai VIP-szobájában az állami ellátás keretei közt, jogosulatlanul biztosított diszkrét ellátást. Páciensei el akarták kerülni a nyilvánosságot, hisz ismert emberekről van szó. Cserébe az orvos jelentős összegeket kért a betegeitől – mondta Pap Judit, a Nemzeti Védelmi Szolgálat szóvivője.

A gyanú szerint a 62 éves osztályvezető-főorvosnak egy budapesti férfi és egy nő közvetítette a pácienseket. Nekik utalták a kért összegeket, amiből az orvosnak ők utalták tovább az elvárt pénzt. Az orvos rendszeresen családtagjai számlájára kérte az összegek átutalását. A rendőrök a házkutatásokon iratokat, telefonokat, számítógépeket és 22 millió forintot is lefoglaltak.

A két közvetítőt vesztegetés elfogadása miatt hallgatták ki, négy pácienst pedig azért, mert fizettek az ellátásért. A bíróság tájékoztatása szerint a főorvos szerdán bűnügyi felügyeletbe került, nem hagyhatja el a várost. Információink szerint a napokban a munkaviszonya is megszűnt a kórházban. Vesztegetés elfogadása miatt kell majd felelnie, amiért akár évekre is rács mögé kerülhet.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy további ismert celebekről is kaphatnak gyanúsítotti idézést az eset miatt, mert a vesztegetőket is illik felelősségre vonni.