hirdetés

A Fidesz úgy tűnik tűzzel vassal írtja a környezetvédelmet. Ezt mutatja részben az is, hogy a zöldenergia szinte minden lehető részét legyen az hőenergia, szélenergia, napenergia, vagy épp vízenergia súlyos adókkal terheli a Fidesz kormány. Az atomenergia azonban adómentes. Kínos, nagyon kínos, hisz ezzel mindent elsimert a gögös kormányunk teljes vezetősége.

paksi bővítés

A kormányzat zöldpolitikájával elégedetlen Illés Zoltán a napelem megadóztatása után újabb termékdíjak bevezetését vetíti előre. Állítása szerint a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkárság által beterjesztett salátatörvény nemcsak a napelemekre, hanem a szélerőművek és a hőszivattyúk fő alkatrészeire is termékdíjat vetne ki.

Nagy lehetősége lehetett volna a viszonyok konszolidálására, de most inkább úgy látszik, hogy bele fog fulladni a hozzáértés hiányába, a tények figyelmen kívül hagyásába és a mérhetetlen mohóságba a kormányzat. -közölte Illés Zoltán, szakpolitikus.

Az LMP -s Szél Bernadett sem maradt ki a kormány kritizálásából és felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány a salátatörvényben csak egyetlen energiatermelési módot „felejtett el” megadóztatni, feltehetőleg nem véletlenül ez pedig meglepő módon a nukleáris létesítményeknél a majdani lebontás és ártalmatlanítás költségeit, melyeket jelenleg a lakosság fizeti meg az áramárba építve.

 

( Fotó: Népszabadság )