hirdetés

Átvertek mindenkit a XV. kerületben. A Neptun ugyanis kínai suli lesz. A kormány 743 millió forintot fordít a magyarországi, kínai nyelven folytatott alapfokú oktatás feltételeinek fejlesztésére és a középfokú oktatás kialakítására – az erről szóló határozat a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg. Így elmondhatjuk, hogy a Neptun utcai iskola bezárása ügyében az összes hivatal félretájékoztatott mindenkit. Átvertek közel ezer családot, és minimum ennyi diákot. Szép volt. Bár a sors fintora, hogy régen a Neptunban volt egy híres óvoda is. Na az most Fidesz-székház.  

Neptun -fülöp máté

Bár határozottan cáfolta minden hivatal, hogy a XV. kerületben bezárásra ítélt Neptun utcai iskola kínai kézbe kerülhet. Sőt a Pestújhelyen működő kínai iskola vezetése is határozottan cáfolt minden ilyen jellegű hírt, hogy ők aztán sehova nem mennek. Főleg nem a Neptunba.

A mostani Közlönyben megjelent határozat értelmében a kabinet a budapesti, XV. kerületi Önkormányzatának adja a támogatást a Neptun utcai iskola épületének fejlesztésére. S hogy hogy nem, épp kínai nyelv oktatásra és fejlesztésre. Nos ebből a félretájékoztatási spirálból igen nehéz lesz kijönnie az érintetteknek, hisz úgy tűnik, minden iskolást, családot és egyszerű érdeklődőt csúnyán átvertek.

Egyedül a XV. kerületi polgármesteri hivatalban ténykedő informátorunk nem beszélt félre, aki anno is azt mondta, hogy csak gazdaságossági alapon nézték a Neptun bezárásának kérdését, a liberális polgármester és a fideszes képviselő-testület egyértelmű közös akarata volt ez. Igaz, Hajdú polgármester, aki a DK színeiben lett városvezető, műtétre ment akkoriban, és még mindig lábadozik. Helyettese a tehetséges Pintér Gábor, fideszes alpolgármester irányítja a XV. kerületet, és sokak szerint ez már így is marad. Ő lesz ugyanis sokak szerint Hajdú utódja, igen-igen, a párthovatartozás már nem téma, nem elsődleges szempont egy győzelem érdekében. Ami elsőre jónak tűnő dolog.

Mint ismeretes, a Neptun utcai iskolát szülői tiltakozás ellenére, botrányízű jelenetek közepette szüntette meg áprilisban a XV. kerületi képviselő-testület, ahol bár hiába vannak jó pozícióban a Demokratikus Koalíció és az MSZP képviselői, a Fidesz akarata érvényesült.