hirdetés

Ismét lebukott egy háziorvos, aki pénzért cserébe írta fel a nyugtatókat. A Nemzeti Védelmi Szolgálat és a rendőrség a zsebre dolgozó dokit őrizetbe is vette.  A gyanú szerint a doktor és asszisztense mintegy ezer alkalommal írt fel egy házaspárnak vényköteles nyugtatókat.

A 66 éves szebb napokat is látott háziorvost és 59 éves asszisztensét vesztegetés elfogadásával, az 54 éves pácienst és 49 éves feleségét pedig vesztegetéssel gyanúsítják – számolt be a police.hu.

Az esti Újság úgy tudja a doktor vesztét az NVSZ egyik fedett nyomozója buktatta le. A háziorvos a köpenyébe csúsztatott ezresekért cserébe vényköteles gyógyszerekből a felírható mennyiség többszörösét írta fel a házaspárnak, alkalmanként és fejenként 3–8 doboz nyugtató hatású tablettát.

Az elmúlt másfél évben az orvos csaknem ezer alkalommal állította ki a recepteket a vesztegetéssel meggyanúsított házaspárnak, akiket szintén tetten értek az NVSZ nyomozói.

A rendőrség és az NVSZ szerint az ügyleteknél jelen lévő, a háziorvos utasításait követő asszisztensnek is jutott az anyagi ellenszolgáltatásból.
Kiderült, hogy orvosi igazolásokért, beutalókért, vérvétel elvégeztetéséért, illetve elvégzéséért, gyógyszerfelírásért, valamint egyszerű tanácsadásért is pénzt fogadtak el. Becslések szerint több százezer forintot gyűjtött össze az orvos a vesztegetés elfogadásával – közölték.

A rendőrség vesztegetés megalapozott gyanúja miatt folytatja a további eljárást a gyanúsítottak ellen.

Ez nem az első lebukott háziorvos. Májusban vesztegetéssel gyanúsította meg a rendőrség azt a nyíregyházi orvost, aki szexuális szolgáltatásért cserébe írt fel gyógyszert , amit manapság sokan fogyásra használnak de igazából cukorbetegeknek gyártják. A celebekről nagy igénye miatt pedig azok akinek valójában szükségük lenne a gyógyszerre sok esetben nem kapnak, mert hiánycikk lett. Mint írtunk róla a 43 éves budapesti nő idén márciusban vette fel a kapcsolatot a 48 éves háziorvossal, akinek szexuális szolgáltatását ajánlotta fel cserébe azért, hogy orvosi vényre felírjon neki egy fogyását elősegítő gyógyszert, amelyre ő nem jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésére alkalmazzák.