hirdetés

Új dohányipari adót vezetne be a kormány. Így minden szál cigire plusz négy forint adó jutna. Mindezt Lázár János jelentette be, aki az amerikai nagykövet szavait is megköszönte szépen, de véleménye szerint Magyarország nem az USA, hanem az EU része. Ez földrajzilag tényleg így is van. 

lázár-444

 

Új dohányipari különadó merült fel a legutóbbi kormányülésen – jelentette be Lázár János a legújabb kormányinfón, amit már nem Giró-Szász Andrással tart. A sávos különadó helyett szálanként 4 forintot kellene fizetniük a gyáraknak.

Ami az Európai Unióban történik, az a tökéletes impotencia – mondta a menekültügy helyzetének brüsszeli kezeléséről. Ellentétben ezzel, szerinte Magyarország megtalálta a gyógyszert, többek között a határzárral. A magyar kormány továbbra sem akar befogadni egyetlen menekültet sem, aki a jobb élet reményében jön Európában. Ezért remélik, hogy a parlament decemberig megadja a felhatalmazást, hogy a kvótát a bíróságon támadják. Sőt a kormány nem tervezi azt sem, hogy visszavesszük a menekülteket – mondta Lázár arra az új helyeztre, hogy 40 ezer menekültet akar többek között Németország visszatoloncolni. A kormány álláspontja szerint ugyanis Görögországba kell visszaküldeni a menekülteket, hiszen ott léptek be először az EU-ba.

Mi nem az USA, hanem az EU tagjai vagyunk – reagált Coleen Bell amerikai nagykövet szerda esti bírálataira Lázár miniszter. Amiket korábban érintett kérdéseket (mint sajtószabadság, korrupció), azokat pedig évek óta megvitatták már az unió különböző testületeivel.

Volt szó a földeladásokról is, amelyről kiderült, a kormány nem akar földet eladni, a földművesek akarnak venni.

Feltehetőleg a miniszter úr főként a víz- és gázszerelőből lett milliárdosra gondolhatott, aki már földműves is, igazi polihisztor lesz lassan, hisz a futballhoz is ért a Puskás Akadémia révén Mészáros úr.

A vállalkozások számára az adóhatósági igazolási, az erkölcsi bizonyítvány, öröklés esetén az ingatlan átruházása is ingyenessé válik. A díjcsökkentés 10 milliárdot jelent majd a költségvetésnek 2016-ra.

A területi közigazgatásban dolgozóknak 30 százalékkal emelkedhet a bére – legalábbis Lázár János erre tesz javaslatot.

Hat kormányülés után végre sikerült kitalálni, hogy a Ligetben ligetet szeretnének. Azaz fát és zöldet szeretnének, nem követ. Erre Baán László egy ötletpályázatot írna ki. Orbán Viktor Lázár szerint nagyon türelmetlen a kérdésben. Egy új tervkoncepció kiírására adott a kormány engedélyt. Nem fog megépülni a Magyar Zene Háza és a fotográfiai múzeum, viszont a színház igen.

A MÁV vállalna egy társadalmi feladatot a lerobbant területeik újjáépítésében. Erre lenne projekt a Nyugati mögötti terület, ami egy 20 hektáros zöld területet jelent Finta tervei alapján.