hirdetés

A Földművelésügyi Minisztérium egy 48 oldalas tanulmányához húsz oldalt vett át Mucsi Imre professzor ingyenesen letölthető, juhokról szóló könyvéből. A Fazekas Sándor vezette minisztérium a tanulmányért 8 milliót fizetett. A professzor természetesen egy forintot sem kapott.

juhtenyésztés

Természetesen Mucsi Imre is kérne a pénzből, nagyjából annyit, amennyi az ő része a tanulmányból. Lázár János is egyetértett azzal, ha már felhasználták a tanulmányát, a kifizetett közpénzből neki is adjanak.

Ha a professzor megkapja a pénzét, nem tesz büntető feljelentést, de a helyzet nem ilyen egyszerű. Ha ugyanis valóban plagizálásról van szó, akkor a Földművelésügyi Minisztérium köteles lenne büntetőfeljelentést tenni a rendőrségen.

A minisztérium azonban gyorsan jelezte, hogy a tanulmány kapcsán esetlegesen felmerülő szerzői jogi vita eldöntésére a minisztériumnak hatásköre nincsen.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a tanulmányt az a cég írta, amely a miniszter úr sajtós tanácsadó cége is. És amelynek a vezetője szintén a Szépművészeti Múzeumban tartotta a szülinapját nem is oly régen, valamint akinek az exalkalmazottja most a Fradi kommunikációs igazgatója.