hirdetés

Elárverezték annak a tiszaújvárosi anyukának a lakását, aki azért nem tudta fizetni a hitelét, mert letépte a karját egy tésztagép. Munkáltatója nem volt hajlandó kártérítést fizetni, sőt még a felelősségüket is évekig vitatták a bíróságon, a bankot pedig a nő helyzete nem nagyon érdekelte. Az asszonynak egy hete van arra, hogy elhagyja az otthonát.

 

A tiszaújvárosi nő balesetének ügyében hiába mondta ki a bíróság, hogy a munkaadója hibázott és súlyos szabályokat szegett meg a nő 2015 óta, a tragikus balesete óta egy fillér kártérítést nem kapott volt cégétől. Magyari Beáta így kar nélkül és több milliós hitellel maradt magára.

A tiszaújvárosi asszony élete teljesen tönkrement, elvesztette a munkáját és képtelen volt tovább fizetni devizahitelét. Mostantól pedig már saját lakása sincs.

Annak idején 6,2 milliót követelt tőlem a bank. Mivel nem tudtam kifizetni, ezért átadták a követeléskezelőnek. Az adósság 8 millió 800 ezerre nőtt két év alatt. Június végén a végrehajtók elárverezték a lakást. 8 millió 400 ezerért, azaz nagyon ár alatt. Ez azt jelenti, hogy nemcsak elveszítjük a lakásunkat, de félmillió forintos tartozásunk is marad még.-mondta a nő.

 

Beáta elmondása szerint még bő egy hetük van arra, hogy kiköltözzenek. Az asszony szerint beszédes, hogy a lakásába költöző új tulajdonos kijelentette, nem akar találkozni vele.

Azonban úgy tűnik Beátán megpróbál segíteni az önkormányzat és ígéretet kapott, hogy havi 25 ezer forintos bérleti díjért biztosítanak neki egy önkormányzati lakást.

Még nincsenek aláírva a papírok, de már bevittem az igazolásokat arról, hogy nincsenek közüzemi tartozásaim. Azt mondták, ha aláírja a polgármester a papírokat, pár napon belül átvehetem a kulcsokat. Ha mégsem kapom meg, nem tudom, mit csinálok. Addig ki nem megyek a lakásból, mert nincs hova mennem. Én nem tudok albérletet fizetni, pláne úgy, hogy még az ötvenezer forintos fizetésem harmadát is levonják a tartozás miatt.-folytatta Beáta.