hirdetés

13 éven keresztül károsította meg az áram- és gázszolgáltatókat egy pécsi teniszpályát üzemeltető férfi. Az áramot csenő tolvaj még Lagzi Lajcsit lepipálta így érthető, hogy dutyiba varrná a vádhatóság.

 

Az ügyészség börtönbe küldené a pécsi sportvezetőt, aki a vád szerint 2003 és 2016 között, azaz csaknem 13 éven át lopta az áramot és a földgázt Pécsen, amivel közel 130 milliós kárt okozott a szolgáltatóknak. A férfi egy ismert teniszcentrumot üzemeltetett, de nem csak a négy teniszpályát magába foglaló sporttelepén, hanem az azzal szomszédos lakóházában is manipulált mérőórákat alkalmazott.

Hogy ne bukjon le, a férfi hamis zárópecséttel is ellátta a mérőket, mielőtt azokat évente leolvasták volna. A plombákat feltörte, majd más típusú fémzsinórral zárta vissza, a mérőkön lévő hologramos matricákat pedig eltávolította.

A teniszcentrumot üzemeltető céget azóta eladták, majd egy lakópark épült a helyén. Az energia csapoló férfi írásban már vallomást tett, ám abban nem adott magyarázatot arra, miért lopta az áramot és gázt.

A pécsi sportvezetőt különösen nagy értékű lopással és bélyeghamisítással vádolja az ügyészség. Ha bűnösnek találják, akár 12 év börtönt is kaphat