hirdetés

Kisebb közjátékkal indult a mulatóskirály büntetőpere. Lagzi Lajcsi ugyanis közölte nem szeretne a harmadrendű vádlottal egy teremben lenni, mert a férfi családjában koronavírusos beteg van. A bíróság szerint a vádlottnál nem igazolt a betegség így a mulatóskirály ügyében indult per folytatódhatott.

 

A trombitaművész, aki ellen 30 millió forintos közüzemi csalással és vesztegetés vádjával folyik büntetőper, kérte a bírót, hogy ne tartsa ott a teremben a feleségét, mert különösen veszélyeztetett.

Kínos közjátékkal indult a 30 millió forintos közüzemi csalással és vesztegetéssel vádolt Galambos Lajos nevével fémjelzett büntetőper legutóbbi tárgyalása a Budaörsi Járásbíróságon.

A harmadrendű vádlott ugyanis nem volt jelen. A bíró rákérdezett, hogy hol van, erre a trombitaművész ügyvédje azt válaszolta, hogy itt volt, de nem engedték be, mert hatósági karanténba került az apja, és nála is fennállhat a fertőzés gyanúja.

A bíró ezután intézkedett, kiment a bíróság épületéből, majd behozta magával a középkorú férfit és leültette a tárgyalóteremben a hátsó sorba.

A vádlott engedelmeskedett, de többen is zúgolódni kezdtek a tárgyaláson. Lagzi Lajcsi ügyvédje is szót kért.

Kérem a bíróságot, vegye komolyan a Covid-kérdést, hiszen illető harmadrendű vádlott édesapjával szemben hatósági karantént rendeltek el. Nem szeretnék vele egy légtérben tartózkodni – mondta Galambos Lajos ügyvédje, aki engedélyt kért egy ablak kinyitására is.

A helyzetet Lagzi Lajcsi sem hagyta szó nélkül.

Kérem a bíró urat, ne tartsa itt a feleségemet. Különösen veszélyeztetett tüdőbeteg- kérte a trombitaművész.

Nincs igazolva a harmadrendű vádlott fertőzése, ezért a bíróság ezt nem tudja valós akadályként felfogni. A tárgyalóteremben adottak a távolságtartás feltételei – felelte a bíró.

Lajcsi pere így folytatódhatott és napolás sem lett, így feltehetőleg hamarosan elsőfokú ítélet is várható majd.

( Turcsányi )