hirdetés

L. Simon államtitkár szerint semmi gond azzal, hogy a családjához tartozó agrárvállalkozások az elmúlt évben 80 millió forintos állami agrártámogatást kaptak. 2010 előtt legfeljebb 2 milliót kaptak évente, de L. Simon László szerint mindebben nincs semmi kivetnivaló.

lsimon

Az L. Simon érdekeltségébe tartozó három cég összesen 80 hektárnyi földterületet birtokol, tehát hektáronként 1 millió forintos támogatást kaptak – írja a Blikk, ami picit fura, hisz egyre jobban kormányközeli média lett.

Nos ezen összeg  kiemelkedően sok, vagy legalábbis annak tűnik,  általában egy gazdaságnak hektáronként 100-200 ezer forint támogatás jut, bár ez változhat, ha Natura 2000-es terület vagy egyéb más módon védett területről van szó. Emellett különféle növénykultúrák termesztésére is lehet külön pénzeket kapni.

L. Simon államtitikár idén augusztusig többségi tulajdonos volt az egyik (21 milliós támogatást bezsebelő) cégben, de Lázár János arra kérte, váljon meg tulajdonrészétől, nehogy felmerülhessen az összeférhetetlenség gyanúja. L. Simon előtte egy interjúban letagadta a saját cégét.

Az L. Simonhoz köthető cégek, az Agárdi Aratrum Kft., a Simon és Simon Kft., illetve az év elején megszerzett Velencei-tavi Borászati Kft. 2010 óta összesen 160 millió forintnyi agrártámogatást kaptak.

Az önök által említett cégek tisztességen gazdálkodó, számos embernek munkát és megélhetést biztosító vállalkozások, amelyek az elnyert támogatásokat a jogszabályoknak megfelelően használták fel. A cégek támogatása nem jelenti a tulajdonos támogatását, a jogi személy és a természetes személy jól elkülönül egymástól. Különösen így van ez, ha egy tulajdonos nem tagja a cége menedzsmentjének – írta az államtitkár a Blikk összeférhetetlenségre vonatkozó kérdéseire.

A kormányközeli bulvárlapnak, a Blikknek, hogy mindezzel mi a baja? Nem tudni. Feltehetőleg L. Simon államtitkár szúrhatja valakinek a szemét még mindig, és próbálják esetleg megleckéztetni vagy épp karaktergyilkosságot végrehajtani ellene.