hirdetés

Nemcsak maguktól mennek az orvosok. Hívják is őket hivatalosan. Tapasztalt magyar orvosokat is keres a kuvaiti egészségügyi minisztérium egy luxuskórházba – derült ki a Népszabadságban közzétett angol nyelvű hirdetésükből.

kuwaiti kórház

Három-kilenc éves szakmai tapasztalattal rendelkező ortopéd orvosoknak ajánl munkát a Népszabadságban megjelent hirdetésében a kuvaiti egészségügyi minisztérium, amely a dél-surrai Shaikh Jaber Al Ahmed Al Sabah Kórházba keres szakembereket, feltehetően nem csak Magyarországon. A jelentkezéseket személyesen lehet benyújtani a budapesti nagykövetségen.

A kórház a minisztérium megbízásából épül, a tervek szerint a 13 emeletes, közel 700 ezer négyzetméteres épületben 1168 kórházi ágy kapna helyet, a parkolójában pedig 4700-nál is több autó férne el.

A beruházással viszont úgy tűnik, gondok is akadtak, a Kuwait Times című lap januárban például azt írta, hogy az építkezésen dolgozó munkások sztrájkba léptek, mert három hónapja nem fizették ki a bérüket az ingatlanfejlesztők. Az akkor beszámoló szerint az egészségügyi központnak már 2014 végére el kellett volna készülnie.