hirdetés

Az MSZP politikusai szerint lelepleződött a Fidesz egyik legnagyobb hazugsága: kiderült, hogy a 60 000 hektár állami földet ők akarják pénzes külföldiek kezére játszani. A módosított rendelet ugyanis már nem tartalmazza, hogy állami földre csak magyar földműves licitálhat.

mészáros-orbán

Hiába szajkózta hónapokon keresztül a Fidesz, hogy csak az eladás védheti meg az állami földeket a külföldiektől, világossá vált, hogy akár már hétfőn megvehetnek jelentős területeket külföldiek. Orbán Viktor nem tehet mást, csak azt, hogy azonnal leállítja ezt a gazemberséget – írja az MSZP a közleményében.

Az MSZP eltökélt az állami szántóterületek tartós közösségi tulajdonban tartásában. Amennyiben a kormány ezt a gazemberséget mégis végrehajtja, a spekulánsok kezére jutott földet visszavesszük, és minden vásárlásra fordított forint eredetét szigorúan kivizsgáljuk – írta Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő.

Tény kérdése, hogy a földárveréseknél, vásárlásoknál már nem tiltják a külföldiek részvételét. Persze ezt eddig is kijátszották az érintettek különféle strómanokkal, zsebszerződésekkel.