hirdetés

A magyar határvédelem hiába fogja el a menekülteket és állítja bíróság elé. Ez semmit nem ér, úgy tűnik, éppen ezért lett kitalálva, hogy visszakísérik őket a szerbiai oldalra. Az Esti Újság már nyáron beszámolt róla elsőként, hogy a menekülteket hiába utasítja ki hazánk, senki nem veszi át őket, azaz nem lehet kitoloncolni sem őket. Mindezt maga a belügyminiszter ismerte el most. Mindezek tekintetében, ha akarjuk a kvótát, ha nem, ha lesz népszavazás, ha nem, bizony 2600 menekültünk már van. 

békéscsabai menekülttáborA bíróságok tavaly szeptember és idén június között 2715 kiutasítás végrehajtására kérték fel az idegenrendészeti hatóságokat. Ebből 54-et sikerült végrehajtani, azaz nem igazán működik a kormány által jogi határzárnak nevezett szabályozás sem. Feltehetőleg éppen ezért találta ki a belügy, hogy az elfogott menekülteket visszakísérik a szerb oldalra.

Az adatokat Pintér Sándor adta ki az MSZP-s Harangozó Tamásnak. Ezekből az látszik, hogy szinte teljesen mindegy, egy menekült hogy vagy hol érkezik Magyarországra, kiutasítani úgysem nagyon fogják.
Pintér abban látja a problémát, hogy a kiutasítottak származási országának együttműködési hajlandósága igen alacsony, de az is gond, hogy a tranzitországok egyre ritkábban tesznek eleget szerződésben vállalt kötelezettségeiknek.

Tavaly a balassagyarmati közösségi szálláson elhelyezett 1115 menekültből 1103 tűnt el nyomtalanul, az arány idén sem változott 166 menekült közül 151 távozott. Vagyis egy menekült a törvény szerint idegenrendészeti őrizetbe vehető, utána viszont oda megy, ahova akar.

Magyarországon csaknem 300 ezren regisztráltak, majd tűntek el. Az uniós törvények értelmében, amit Magyarország is aláírt, pedig mivel ezen migránsok Magyarországon regisztráltak főként elsőként, mind ide küldhetik majd vissza. Így mindezek tekintetében van baj bőven.