hirdetés

Elítélték Rogán miniszter kefíres és joghurtos támadóit. A két vádlott pénteken öntötte le Rogán Antalt, amikor a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a kisbuszához tartott a Parlamentnél. Egyikük joghurttal és kefirrel öntötte le a politikust. A másik meg videózta. A bíróság gyorsított eljárásban ítélte el a támadókat.

rogán miniszterAz ügyészség megfogalmazása szerint „a terheltek erőszakos, és kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen”. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a két joghurtos-kefíres támadókat. A Pesti Központi Kerületi Bíróság pedig garázdaság miatt mondta ki bűnösnek mindkettőjüket.

Az ítéletről azért sok mindent elárul, hogy a minisztert joghurttal leöntő férfit 240 óra közérdekű munkára, társát, aki pedig videózott, mint bűnsegédet, 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. Azaz az ítélet nem egy elrettentő verdikt.

Az ítélet nem jogerős, a kerületi ügyészség súlyosításért fellebbezett mindkét vádlott esetében.

Mint ismeretes, a két férfi néhány nappal ezelőtt pénteken dél körül jelent meg a Kossuth téren, ahol felfigyeltek a Parlamentből éppen távozó Rogán Antalra. A miniszter az őt szállító kisbuszhoz tartott, amikor az egyik férfi megszólította, majd a nála lévő joghurttal és kefirrel leöntötte Rogánt. Mindezt felvette a testére erősített kamerával, míg társa kissé távolabbról, egy másik kézi kamerával vette fel az egészet.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda korábban azt közölte, hogy egy zavartan viselkedő férfi Rogán hivatali autóját próbálta leönteni joghurttal.

Mivel miniszter úr egyhetes szabadságára indult, és gyerekei is a téren tartózkodtak, a gépkocsivezető elhajtott a térről, hogy ne hívja fel a feléjük tartó gyermekekre a figyelmet. A férfit a rendőrök elfogták. A miniszter úr pedig azt üzeni az elkövetőnek, szereti a kefirt és a joghurtot, de legközelebb gyümölcsöt és kiflit is kér hozzá– tették hozzá.

(Fotó: archív, Blikk)