hirdetés

A jó közmunkás, akár köztisztviselő is lehet, ha jól dolgozik. Legalábbis Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár szerint sok olyan közfoglalkoztatott van, aki munkája elismeréseként később közalkalmazott, vagy köztisztviselő lesz.

munkások

A Fidesz kormány államtitkára szerint közfoglalkoztatottat nem lehet olyan munkakörben foglalkoztatni, ahol közalkalmazottak vagy köz-, illetve kormánytisztviselők is dolgoznak. Ennek ellenére, amelyik közmunkás megérdemli, akár közszolga is lehet.

Mindez mindenképpen örömteli kijelentés és bejelentés egyben az államtitkártól, mert akkor nincs senki sem megbélyegezve a Fidesz-kormányzás ideje alatt Magyarországon. Mindenki egyenlő és mindenkinek van esélye a tovább lépésre, a fejlődésre, a kiugrásra és a jobb életre.

Czomba Sándor megerősítette, hogy a gazdasági növekedés, a kereslet bővülése és az alacsony infláció teszi lehetővé a reálbérek közel 4 százalékos növekedését. A bérek alakulására szintén kedvezően hatott a munkahelyvédelmi akcióterv, az adó- és járulékrendszer átalakítása, valamint a sokféle foglalkoztatási támogatás – fűzte hozzá.

Az államtitkár külön kitért a versenyszektor kedvező helyzetére, ahol 45 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak létszáma, az itt mért reáljövedelmek pedig majd 5 százalékkal emelkedtek.