hirdetés

Gulyás Gergely felhúzta a magyarországi iszlám hívőket azzal a mondatával, hogy mecseteke nem épülhetnek. Nos van aki szerint ez helyes, míg mások szerint nem. Tény, hogy Gulyás méhkasba nyúlt, mert köztudott, hogy a mecsetek és a hívőik után kapnak jelentős támogatást az arab világból az iszlám közösségek.

bolek mikA Magyar Iszlám Közösségnek nem tetszett a Fideszes Gulyás nyilatkozata.Ki is adtak egy közleményt.

A Magyar Iszlám Közösség mély megdöbbenéssel és felháborodással olvasta Gulyás Gergely képviselő úr nyilatkozatát, mely szerint nem lesznek mecsetek Magyarországon! A Képviselő szembe megy Magyarország Alkotmányával, az emberi jogokkal és a nemzetközi normákkal.

Több éve saját bőrünkön tapasztaljuk az iszlamofóbiát, s sajnálatosnak tartjuk, hogy eddig jórészt sem a hazai politika, sem más egyházak képviselői nem álltak ki a minket érintő nyilatkozatok ellen!

Több mint nyolcvan évvel ezelőtt a nácik is igy kezdték a Holokausztot, s az iszlamofóbia vezetett a boszniai tizezrek lemészárlásához. Magyarországon túlnyomó többségben egy békés muszlim közösség él, komoly történelmi hagyományokkal, akár az árpádházi muszlimokra, akár a több ezer Első Világháborús bosnyák muszlimokra gondolunk. Lebontatják Germanus Gyula szobrát? Jön számunkra a megkülönböztető jelzés felvarrása ruháinkra? Az ilyen beszédek egy felelős politikus részéről nem elfogadható! Mert ezután a száműzetés várhat ránk. Az ilyen nyilatkozatok felidézik Magyarország legsötétebb korszakát, a Vészkorszakot. Elvárjuk nyilatkozata vissza vonását és a bocsánatkérését, betudva annak, hogy a választások közeledtével a muszlim kártyát használják a választóik megnyerésére! Mi nem vagyunk “migránsok”, hanem ez a Hazánk!”