hirdetés

Közeleg a 320-as euro
2014-08-13 11:04

Már a Bloomberg is a forinttal foglalkozik, a hírügynökség szerint az opciós árak alakulása alapján 52 százalék az esélye annak, hogy 324,50-es mélypontra zuhan az EUR/HUF kurzusa ebben az évben, miközben májusban még csak 32 százalékos valószínűséget tulajdonítottak ennek. Ma reggel a 314-es szintről indulhat útnak a forint.

euro

A japán második negyedéves GDP a vártnál kisebb mértékben, 1,7 százalékkal esett vissza (negyedév/negyedév) az adóemelésnek köszönhetően. Így nem meglepő, hogy a fogyasztás 5,2 százalékkal szánkázott lefelé. Ez nagymértékű csökkenés, hiszen csak 3,7 százalékos visszaesést várt a piac. Kínában számos adat látott napvilágot, és általánosan elmondható, hogy mindegyik gyengébb lett a vártnál.
Tegnap a DAX nagyot esett az újabb orosz hadgyakorlat hírére, de a mai napon már megnyugvás jöhet, hiszen a humanitárius orosz szállítmány kapcsán teljes egészében az ukrán feltételek fognak érvényesülni. Ráadásul technikailag is úgy néz ki, hogy a német indexre ráfért egy kis korrekció, és a mai napon folytathatja a korábban megkezdett emelkedést. Persze ebben a fázisban (az alj környékén) általában hevesebbek a mozgások és törékenyebb az emelkedés.
A BUX esetében továbbra is pesszimisták vagyunk. Az OTP péntek reggel teszi közzé a gyorsjelentését, ahol a tisztított eredményt lesz érdemes nézni, mert az lesz összehasonlítható a konszenzussal. Ugyanis komoly leírások jöhetnek a devizahiteles csomag és az ukrán operáció kapcsán. Ezekkel kapcsolatban viszont nagyon megosztott az elemzői közösség. Így a nettó eredmény átlagtól való szórása nagyon nagy.