hirdetés

Tavaly szeptember óta 2898 ügyben emelt vádat az ügyészség határzár tiltott átlépése, illetve határzár megrongálása miatt. Azaz ennyi migráns van előzetes letartóztatásban ma Magyarországon ezek szerint. A kiutasított menekülteket, az Esti Újság úgy tudja, egyetlenegy esetben sem fogadta Szerbia, azaz nem vette át a kitoloncolt migránsokat.

debrecen balhé menekültek

A büntetés 2753 esetben kiutasítás volt, mondta Polt Péter legfőbb ügyész Harangozó Tamás szocialista képviselő írásbeli kérdésére. Azaz ennyi ember van előzetes letartóztatásban ma Magyarországon.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy amíg az az ország nem veszi át az elítéltet, ahonnan érkezett, úgy fogva kell tartani őket a jelenleg hatályos és nem túl barátságos magyar törvények értelmében. Ha ez 1 évig sikertelen, akkor utána szabadon kell engednie a menekülteket Magyarországnak, még akkor is, ha a kiutasítás nem sikerült.

A bíróság két alkalommal végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki, 18 ember házi őrizetét és 9 előzetes letartóztatását rendelte el, felmentő ítéletet azonban egy ügyben sem hozott.