hirdetés

Koronavírusos dél-koreai szakembereknek adott beutazási engedélyt Magyaroroszág. A Samsunghoz érkezők a budapesti Intercontinentál szállón laknak és van köztük jó pár beteg.

 

A külügyminisztérium a lap megkeresésére úgy reagált, hogy Magyarországon az egyik kiemelt beruházó a dél-koreai Samsung SDI, és a beruházás mielőbbi befejezéséhez elengedhetetlenül fontos a gyártási technológia telepítése, a cég szakértői ezért érkeztek Magyarországra, ellátásukról és elhelyezésükről a vállalat gondoskodik.

A délkoreai szakemberek, akik az Intercontnental szállódában laknak, van koronavírusos. A szálloda egyik dolgozója arról értesítette az egyik hetilapot, hogy a hotelben lakó koreaiak saját tesztekkel érkeztek, és ezek alapján úgy tudni, hogy már legalább négy embernél beigazolódott a koronavírus fertőzés. Szobakaranténban vannak és az ajtó elé rakják az ott dolgozók az ételt.

Az InterContinental Budapest marketingvezetője, és Seidel Xenia megerősítette, hogy a luxusszállodában elszállásolt szakértők között vannak fertőzöttek. Pontos számot nem közöltek, csak annyit írt, hogy néhány vendégnek pozitív lett a koronavírus tesztje. Tájékoztatása szerint a hotel dolgozói megtesznek mindent, hogy a fertőzés ne terjedjen tovább, és felvették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal is.