hirdetés

Tényleg felkészült a Magyar Posta a karácsonyra: csomagfeladási limitet vezetnek be. November 15-től ugyanis csak legfeljebb 5 darab MPL Üzleti és MPL Netcsomagot adhatnak fel az ügyfelek.

postas-ajandek-nyugdijasoknakEszerint november 15-től visszavonásig a zökkenőmentes küldeménykezelés érdekében a Magyar Posta csomagfeladási limitet vezet be. Az intézkedés kizárólag a nem szerződéses ügyfeleket érinti, akik naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti csomagot és 5 darab MPL Netcsomagot adhatnak fel.

Az intézkedésre azért van szükség, hogy a Magyar Posta az év végi élénk küldeményforgalomban is az eddig megszokott, magas színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani ügyfeleinek.

Korábban a Posta azt állította a kiemelt időszakra megnövelt logisztikai kapacitását, létszámbővítéssel, szükség esetén rendkívüli kézbesítési napok bevezetésével, 12 nagyvárosban ünnepi csomagponti kézbesítéssel, a 10 legnagyobb forgalmú csomagautomatánál rekeszbővítéssel készül. A cégnek 3000 fix csomagátvételi pontja és 50 csomagautomatája van. Ráadásul október elején a cég felhívta az figyelmét az online vásárlóknak, hogy aki külföldről, elsősorban kínai webáruházakból akar karácsonyi ajándékot rendelni, tegye meg minél előbb. E küldemények rendszerint nem csomagként, hanem levélként érkeznek. A közönséges levél kézbesítési ideje külföldről 20-50, kiemelt időszakokban, és ilyen a karácsony előtti, 30-60 nap.