hirdetés

Komoly pácban a pecások
2016-03-28 19:29

Több horgász is pácba került. Megsértették a darabszám-korlátozást a déli Balaton-parton, kihasználva, hogy a pontyok a sekélyebb területek felé indultak. A legnagyobb bírságra az a pecás száímthat, aki 21 hallal bukott le.

horgászbotok

A gyorsan melegedő víznek köszönhetően jobban kapnak a balatoni pontyok, s ez több eljárást is eredményezett a napokban a Zamárdi és Keszthely közötti partszakaszon – tájékoztatott honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Többen is megsértették ugyanis a darabszám-korlátozást a déli Balaton-parton, kihasználva, hogy a pontyok a sekélyebb területek felé indultak. Az ellenőrzések során gyakran találkoztak az őrök helytelenül vezetett fogási naplóval is, de előfordult engedély nélküli és a megengedettnél több-botos horgászat is. Sajnos évtizedes tapasztalat, hogy néhány horgász nehezen tud ellenállni az ilyenkor kínálkozó lehetőségnek.

A legmohóbb pecás – akit Balatonfenyves térségében kaptak el – a megengedett három ponty helyett huszonegyet akart hazavinni, így a halgazdálkodási törvény megsértése miatt kell felelnie. A társaság halászati őrei ebben az időszakban fokozottan figyelik a horgászzsákmányt. Jóllehet a többség megelégszik a napi kvótával, a renitensek képtelenek az önmegtartóztatásra. A halbőséghez az idén az is hozzájárul, hogy márciusra már betelepítették az éves pontymennyiség közel egyharmadát.

(Forrás: Sonline)