hirdetés

Sem az MVM ex-vezére Kocsis István, sem a neje nem beszél a kaposvári bíróságon. Csak ülnek. S úgy tűnik komoly bajban van Kocsis úr, – akit nemrég a Fidesz azzal bízott meg, hogy segítse az orosz euro milliárdok megszerzését a Paksi Atomerőmű bővítésének ügyében-,mert a milliárdos szálloda mutyibók aligha tud kijönni, melyet feleségével közösen vitt véghez. Mint ismeretes az MVM volt vezetőjét és feleségét többek között egy több 15 milliárd forintnyi hűtlen kezeléssel és sikkasztással vádolják, mint bűnszervezet tagjait. A per közben az egyik vádlott Kapolyi László ismert üzletember meghalt. Akárcsak egy másik a Paksi Atomerőműnél dolgozó gazdasági igazgató is. 

 kocsis-istván

Sem Kocsis István, sem a neje mint vádlott nem beszél a kaposvári bíróságon . A szebb napokat látott MVM vezér és felesége csak ül. Mindez pedig több mint fura, hisz a helyzetük nem túl rózsás, legalábbis a horvátországi szálloda vásárlási ügyből aligha jönnek ki büntetlenül. Persze emellett Kocsist és társait más ügyek miatt még 15 milliárd forintnyi hűtlen kezeléssel is vádolják. Mint arról legutóbb beszámoltunk már az egész Kocsis család vádlott az MVM vezér mellett Kaposváron, ahol a férj a volt MVM és BKV vezér 15 milliárdos hűtlen kezelése mellé csapták a fura s nehezen védhető egymilliárdos horvátországi szálloda vásárlási ügyet. Kocsisnét azaz Mrs. Kocsist pénzmosással vádolják s természetesen a bűnszervezet is a vádpontok között van. Mindez az MVM vezérének nem jó hír, mert felesége ügyének vádanyaga igen vaskos, ráadásul nehezen lehet rá bármit is mondani, nehezen lehet védekezni. Így mondjuk érthető,ha csöndben maradnak és bíznak az égiek segítségében vagy másnak a közbenjárásában. Mint ismeretes ez volt az a hírhedt szálloda ügy, ahol az MVM fura mód és körülmények között bérelt egy horvátországi tengerparti hotelt. A legnagyobb baj az volt ezzel, hogy a pénzügyi tranzakcióban érintett Kocsisné és fia is. Állítólag a szálóda biznisz egy banánhéjon bukott meg.

Kocsisné védekezés arra épül, hogy nevével valakik visszaéltek. A baj csak, hogy Kocsiné nevében cég lett alapítva, ahol közjegyző is kellet, hogy tanúsítsa ki az alapító, bankszámla nyitás sem megy igazolvány és útlevél nélkül,főleg Svájcban és még hosszasan lehetne sorolni miért fog ezen állítólagos védekezés dugába dőlni.

Még 2009-ben, egy brit vállalkozás nyilvános cégdokumentumaiból kiderült ,hogy Mrs Istvan Kocsis volt 2008-ban a valódi tulajdonosa annak a brit bejegyzésű, offshore hátterű cégnek, amely közel egymilliárd forintért egy horvátországi szállodát adott bérbe az MVM leányvállalatának. A szövevényes sztoriból az derült ki eddig, hogy az MVM 2008. januárjában 4,3 millió eurónyi kölcsönt utalt át a NIKER nevű horvátországi leányvállalatának, hogy azt a cégcsoport dolgozói üdültetésére költse. A 25 évre kötött üzletet Kocsis és (a NIKER részéről) Varga-Sabján László ügyvezető írta alá. A leányvállalat ebből 3,5 millió eurót a brit bejegyzésű Jadran Investments Limited nevű cégnek utalt át, mert az offshore hátterű cég bérelte ki az MVM számára a vodicei Hotel Bili Kamen szállodát. A NIKER és a Jadran azonban azt követően, hogy Kocsist elküldték az MVM-től, szerződést bontott. A megállapodás szerint a bérleti díjat vissza kellett volna téríteni, de a Jardan nem fizetett.

Az ügy kipattanásakor Kocsis úgy nyilatkozott , hogy neki és a családjának semmi köze sincs az egészhez, és csak arról lehet szó, hogy gyakori név az Istvan Kocsis. Jogi lépéseket is kilátásba helyezett, „hogy tisztázzák, hogy kiről van szó, mert a névazonosság vagy a névbitorlás félreértésekre adhat okot”. Aztán mégsem lépett semmit.