hirdetés

Úgy tűnik, hamarosan bezárhatják a Merényiben lévő pszichiátriai osztályt, hisz egyre több a baj. Most egy beteg ugrott ki, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A férfi onnan vetett magát a mélybe, ahol nemrég a brutális gyilkosság történt.  A kórházra nagyon rájár a rúd, és aligha ússza meg az intézmény ezen osztálya az eseményeket mindenféle magyarázkodás nélkül.

merényi

A beteg férfi dél körül ugrott ki az ablakon és vetette magát a mélybe a másodikról. Csak három napja, október 28-án utalták be a Merényi Kórházba, ahol már számos panasz érkezett az embertelen állapotokra. A héten, mint közismert, az egyik beteg megölte a másikat, ugyanabban a szobában, ahonnan most kiugrott egy férfi.

A kórházban elvileg olyan erősek a vasrácsok, hogy azokat emberi erővel csaknem lehetetlen szétfeszíteni. Még vizsgálják, a beteg hogyan tudott mégis kiugrani az ablakon. Korábban Székely László ombudsman az osztály bezárását javasolta, látva, milyen állapotok uralkodnak ott. Néhány nappal az ombudsman látogatása előtt a beteghordók verték meg az egyik beutaltat.

A kórház egy hajléktalanszálló mellett van, az őrizet ellenére sokan gond nélkül el tudják hagyni az intézményt. A ferencvárosi kórház rossz híre miatt a környékbeli családokban több szülő nem is engedi a gyerekét a Merényi közelébe.