hirdetés

A családban marad. Furcsamód a saját feleségétől vehette át Nyírbogát díszpolgári címét a térség fideszes országgyűlési képviselője, Simon Miklós. A házaspárnak már volt hasonló etikailag megkérdőjelezhető vagy épp furának mondott ügye, igaz, az egy végkielégítés volt, s természetesen törvényes is volt.

simon miklós, nyírbogád, fideszSimon Miklós fideszes honatya felesége kitüntette párját. A város polgármestere ugyanis Simon neje. Mindez fura, s talán picit etikailag meg is kérdőjelezhető.

Az ATV szerint egyhangú volt a szavazás a fideszes férj kitüntetéséről, de ennél többet a zárt ülés miatt nem tudhattak meg a jegyzőtől, akihez a polgármester irányította a stábot információért.

A házaspárnak nem ez az első bírált esete. A 2014-es választások után a volt polgármesternek a felesége kezdeményezésére 5 millió forintos végkielégítést szavaztak meg a képviselők. Ezt az összeget egyébként Simon nem sokkal később visszafizette, azaz ő is érezte, hogy ez azért picit erős és sok a közembereknek.

(Fotó: Szabolcsonline)