hirdetés

Úgy tűnik, hosszú évek próbálkozása után mégiscsak indul a kínai buszgyártás Magyarországon. A világ legnagyobb elektromosautóbusz-gyártója kezdte el az összeszerelő üzemét építeni Komáromban.

BYD is promising single-charge range of 170 miles for the 100% battery electric, 60-foot articulated bus it unveiled Tuesday at APTA Expo in Houston.

A világ legnagyobb elektromosautóbusz-gyártója, a kínai BYD megkezdte magyarországi összeszerelő üzemének építését Komáromban. A hírt egyelőre senki nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni, meg nem erősített információkra hivatkozva.

Mindenesetre ez jó hír, hisz 2011-ben a King Long is próbálkozott Karcagon hasonló projekttel, de ez akkor nem volt fontos a kormányzatnak, pedig évi ezer buszt gyártottak volna, és egy ezer munkahelyet teremtettek volna, és értesüléseink szerint mindezt a kínai állam finanszírozta volna, sőt az esetleges buszvásárlásokat is. Feltehetőleg a BYD-nél is valami hasonló lesz majd a helyzet, ami mindenkinek jó.

A beszámolók szerint a toborzás megkezdődött, és folynak már a helyszíni munkálatok is a Komáromi Ipari Parkban, ahol a tervek szerint októberben indulhat meg a termelés.