hirdetés

A kaszinóguru és nemzeti főfilmes Andy Vajna bejelentette, övé a TV2. A kaszinómágnás nem kertel: a család tévéje lesz az új csatorna. Mindez szépen hangzik és egybevág a Fidesz családpolitikájával is. Kérdés, hogy  Simicskáék mit lépnek ezen bejelentésre, mert nagy a csend körülöttük, ami valljuk be, Vajna úrnak nem biztos, hogy jó lesz. Úgy tűnik, a Ki nevet a végén új tévé kettős játék még nem zárult le.

andy vajna

A Magyar Broadcasting Co. Kft. lezárta a TV2 Csoport megvásárlását, a vállalat a tranzakcióhoz szükséges engedélyek birtokában benyújtotta a változásbejegyzési kérelmét a cégbírósághoz és Dirk Gerkenst kinevezte a TV2 Csoport vezérigazgatójának – közölte a társaság vasárnap az MTI-vel.

A közleményben idézik Andy Vajnát, a Magyar Broadcasting Co. Kft. ügyvezető igazgatóját, tulajdonosát, aki azt mondta, a TV2-ből egy szórakoztató és piacvezető kereskedelmi televíziót szeretne létrehozni. Hozzátette: a TV2 a család televíziója lesz, céljuk, hogy a fő-, valamint a kábelcsatornák a család minden tagjának szórakozást és hiteles tájékoztatást biztosítsanak.

A Magyar Broadcasting a TV2 Csoport megvásárlását saját tőkéből és egy több bankból álló konzorcium közreműködésével finanszírozta – áll a közleményben. Ezek közül az egyik a Külügyminisztérium irányítása alatt álló Eximbank, a másik az MKB, amely kisebb fenyegetőzésbe kezdett,  amikor kiderült, hogy ők támogatják az újabb kormányzati médianyomulást.

A Vajna közleményében foglaltakkal nyilvánvalóan nem ért egyet Simicska Lajos és Fonyó Károly, akik szintén igényt tartanak a TV2-re, és állításuk szerint ők már korábban megvették a tévét.