hirdetés

Igen jeles és illusztris csapatba került a Jobbik uniós képviselője, Kovács Béla, akit ma már csak KGBélaként ismer főként Magyarország. Mint ismeretes, a szebb napokat látott és most kémügybe keveredett politikus mentelmi jogát Brüsszel nagy nehezen felfüggesztette. Eddig nyolc hasonló eset történt az Unió rövidke történelmében. Azonban kémkedés gyanúja miatt eleddig egy uniós képviselő mentelmi joga sem lett felfüggesztve, az Esti Újság úgy tudja.

KGbéla2

Bár KGBélához nem hasonlítható Udo Voigt, aki 2014-ben került be az Európai Parlamentbe. 1996–2011 között a szélsőjobboldali Német Nemzeti Demokrata Párt elnöke, korábban pedig a német hadsereg parancsnoka volt. Nenonáci nézeteket valló politikus Voigt és Hitler-imádó személy. Választási plakátján motoron ül, alatta a felirat : „Gázt adni!” Többször nyilatkozott Hitler államférfiúi nagyságáról, Rudolf Hessnek béke Nobel-díjat adna. Holokauszttagadás miatt megvonták tőle a mentelmi jogát.

Corneliu Vadim Tudor szintén a megvont mentelmi joggal rendelkező képviselők közé tartozik, aki mondhatni, nem szereti a magyarokat. Sőt. A magyarellenes kirohanásairól híres Vadim Tudor a nacionalista Nagy Románia Párt megalapításával tette le névjegyét a politika asztalára. 2008-ban nem jutott be a bukaresti parlamentbe, de ez nem vette el a politika iránti lelkesedését. 2009-ben meghívta EP-listájára Gigi Becalit, az egykori juhászból lett milliárdos futballmecénást, így sikerült bevennie Brüsszelt. Mentelmi jogát egy rendőri eljárás erőszakos akadályozása miatt vonták meg. De kémügyről nála sem volt szó soha, azaz  egyelőre úgy tűnik, különös  Kovács Béla esete.

Gabriele Albertini 1997–2006 között Milánó polgármestere volt. Nem hazudtolta meg olaszos temperamentumát, az olasz államügyészség működését a Gestapóhoz hasonlította. Azonnal kapott is egy rágalmazási pert a nyakába, ezért az EP megvonta tőle mentelmi jogát. Azaz ő is kispályás a mi Kovácsunkhoz képest.