hirdetés

Szerdán kezdődik dr. Kiss Ernő dandártábornok , az egykor oly rettegett és sikeres KBI vezetőjének pere . Tény kérdése, hogy a főrendőr ügyében, – akit még Kocsis István az MVM és a BKV ex-vezére, aki egy 15 milliárdos monstre per fővádlottja  jelentett fel, és vesztegetett meg, – továbbra is rengeteg a meg nem válaszolt kérdés, rengeteg a furcsaság. Úgy tűnik súlyos szakmai hibát véthettek ismételten a Móri brutális gyilkosság balul sikerült nyomozását vezető csapatának főbb tagjai. Ezen személyek ugyanis visszaélhettek hivatali hatalmukkal és bűnsegédei lettek Kiss Ernő dandártábornoknak, ha igaz a vádirat. Ráadásul mindez magából az ügyészségi iratokból derül ki feketén, fehéren.

kiss ernő 22

A Nemzeti Védelmi Szolgálat vezetői és a rendőrség ugyanis 2011 óta tud arról a bejelentésről, amit Kocsis István tett, s aki nem mellesleg mint ex- MVM és ex-BKV vezér, egy 15 milliárd forintos maffia bűntény fővádlottja. Ennek ellenére Kiss tábornok ügyében  2 évig semmit sem tettek a nyomozók pedig kötelességük lett volna megakadályozni az állítólagos befolyással üzérkedést, és kötelességük lett volna a pénzátadások megakadályozása is, ha történt egyáltalán bűntény. S, ha igaz a vád. Nos, ahogy Mórnál is mást ítéltettek el ezen nyomozók, most sem voltak a helyzet magaslatán, úgy tűnik , sőt bűncselekményt követhettek el. Úgy tűnik miután elsőként számolt be az Esti Újság a Kiss Ernő dandártábornok elleni vádirat furcsaságairól egyfajta lavina indult el. Elsőként írtuk meg, hogy a lehallgatások indokait és alap információit az NVSZ nem volt hajlandó közölni az ügyészekkel, ami érthető, hisz nincs ilyen adat feltehetőleg. Ha lenne értelemszerűen átadták volna. Azaz bírókat és ügyészeket vezettek meg az NVSZ illetékes vezetői, akárcsak ugyan úgy, mint anno a Móri pernél. Tudják ez volt az a per, ahol olyan embereket ítéltettek el az NVSZ jelenlegi vezetői, akiknek közük nem volt a brutális banki nyolcas gyilkossághoz.

Most pedig kiderült a Kiss tábornokot elfogó, megfigyelő és őrizetbe vevő nyomozók súlyos bűncselekményt követhettek el. Legalábbis a vádira tanúsága szerint. Így az NVSZ vezetőinek és az NNI akkori vezetőinek s a jelenlegi Budapesti rendőrfőkapitánynak is és sok – sok más személynek is vádlottnak kellene lennie, ha objektív, független igazságszolgáltatásról beszélünk.

Jogi szakértőink szerint ugyanis az ügyben eljárók 2011 óta tudnak Kocsis István bejelentéséről így érthetetlen és egyben súlyosan törvénysértő, hogy miért vártak évekig az állítólagos bűntény megakadályozásával, amit állítólag Kiss tábornok követett el. A rendőrségnek és más igazságügyi szerveknek is törvényi kötelessége ugyanis egy egy bűntény megakadályozása, ha arról időben értesül. Ha nem teszi ezt, akkor bűncselekményt követ el azaz bűnsegéd lesz. Nos Kiss Ernő dandártábornok esetében is ez történhetett, hisz az MVM ex-vezére Kocsis István személyesen ment el az NVSZ vezetőjéhez Bolcsik Zoltánhoz bejelentést tenni 2011-ben, hogy tőle súlyos euro milliókat kérnek. Ezután Bolcsik úr elment Kocsis úrral egy vezető ügyészhez,ha nem is kézen fogva. Bizony bizony segítőkész volt az NVSZ vezetője, nem kicsit, nagyon is. Nos Bolcsik úr viselkedése több mint kedves. Sőt feltehetőleg más állampolgárnak is ilyen készségesen segítene, mint Kocsis Istvánnak, csak sokan nem tudják az utolérhetőségét. Azonban tény kérdése, hogy a nagy megbeszélés után évekig semmi sem történt. Nagy csönd honolt. Kiss tábornokot nem gyanúsították meg és az állítólagos bűncselekményt sem akadályozták meg. Hogy miért, azt sűrű köd és homály övezi. Persze valamilyen vicces magyarázat biztos lesz rá. Az mindig van. Mindez egy demokráciában aggasztó, mert így évekig lehet ezek szerint ügyeket nem vizsgálni és, ha az adott személy valamely nagy ember útjában áll, akkor hopp előveszi az állítólagos aktákat az NVSZ és a tettek mezejére lép. Őrizetbe vesz. Börtönbe csukat.

Tény kérdése, hogy más súlyos hiba is van a vádiratban. Ha igaz lenne az amit leírtak, akkor bizony kíváncsian várjuk, hogy Kocsis István és társa az ex-Fradi tulajdonos Szász András mikor lesz vádlott, hisz ők vesztegették meg Kiss Ernő dandártábornokot legalábbis a nyomozás iratai és feltételezése szerint.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy komoly baj van a Kiss Ernő dandártábornok elleni vádemeléssel. Többek közt az is nehezen védhető, hogy olyan emberek jártak el ellene az NVSZ színeiben, akik hát nem szeretik igazán a volt főnöküket Kiss Ernőt.

Úgy tudjuk a fatális hibáktól hemzsegő vádiratban az szerepel, hogy súlyos, elrettentő és letöltendő börtönbüntetést kérnek Kiss Ernő dandártábornokra. Kérik a lefokozását és teljes vagyonának az elkobzását is, ami megint meghökkentő egy kérés, hisz Kiss Ernő a vádirat szerint sem kapott euro milliókat, de még csak euro százezreket sem így nem lehet értelmezni, hogy vajon miért és mire alapozva akarnak bármit is elkobozni tőle.