hirdetés

Pórul jártak az uberes sofőr elverői. Két sofőrtámadó már előzetesben van, és megvan a másik két verekedő garázda is, akik péntek éjjel támadták meg  az Uber egyik sofőrjét. Úgy tudni, a most elfogott két verekedő is számíthat az előzetes letartóztatásra.  

elvert Uberes

Két sofőrverőt még péntek éjjel elfogtak a rendőrök. A másik két garázda kezén azonban csak ma kattant a bilincs.

Mint ismeretes, kevéssel péntek éjfél előtt, a XVIII. kerületi Balassa Bálint utcában péppé vert négy férfi egy Uber-sofőrt. A történtek miatt egy 28 és egy 35 éves budapesti, valamint egy 19 éves ráckevei férfi ellen csoportosan elkövetett garázdaság miatt jár el a rendőrség, míg 33 éves fővárosi társuk esetében a súlyos testi sértés alapos gyanúját is megállapították.

A rendőrség szerint a négy férfi szóváltásba keveredett egy parkoló autóban várakozó sofőrrel, majd bántalmazták őt; a rendőrséget a szemtanúk értesítették, de kiérkezésükre a négy férfi elmenekült.  A 35 éves Cs. Ákos ellen csoportosan elkövetett garázdaság, a 33 éves J. Valter ellen súlyos testi sértés miatt indult eljárás. Másik két társukat is őrizetbe vették, B. Sándor és H. Árpád előzetes letartóztatásáról később dönt a bíróság.

A bíróság megállapította, hogy a tanúk ellentmondásosan vallottak. A bíróság megítélése szerint szükséges a gyanúsítottak előzetes letartóztatása, ugyanis fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén vallomásaikat egyeztetnék, illetőleg a tanúkat befolyásolnák a vallomásaik megváltoztatása érdekében – mondta Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője.