hirdetés

Jelentősen megemelnék a Sziget fesztivál idejére kért közterület-használati díjat, idén már csaknem 200 millió forintot kellene a szervezőknek befizetni a főváros kasszájába.

sziget

Tavaly nettó 56 milliót kértek közvetlenül az Óbudai-sziget használatáért, az Origo értesülése szerint ez idén 70 millió lenne, és nettó 100 millió forint maradna a kompenzáció a megnövekedett terhelésért. Összesen csaknem bruttó 200 millió forint gazdagíthatja a fővárost – derült ki a Sziget Kft-vel kötendő együttműködési megállapodást tartalmazó előterjesztésből.

A javaslat ugyanakkor azt is említi, hogy a Sziget fesztivál „kiemelt jelentőségű” rendezvény. A fesztivál költségvetését egyébként ugyancsak megnövelték tavalyhoz képest: 3,6 milliárd helyett 4,4 milliárd forintot költenek a rendezvényre, a tavalyi napi 85 ezerhez képest idén napi 90 ezer vendéget várnak.

Az előző városvezetés egyébként nem kért területhasználati díjat a Sziget szervezőitől, Tarlós István viszont szakított ezzel a gyakorlattal: először 2,5 milliárd forintos díjkalkulációval riogattak, majd megállapodtak 150 millióban.