hirdetés

A volt köztársasági elnökünk is a nemzet sportolója lett. Ráadásul épp jókor, hisz az eddigi 500 ezer forintos életjáradék helyett mostantól 630 ezer forintot kaphatnak a nemzet sportolói. Így Schmitt Pál már havi 2 millió forint feletti juttatást kaphat az államtól.

schmittpál

A nemzet sportolói eddig bruttó 500 ezer forint életjáradékot kaptak havonta. Egy mai kormányrendeletből  azonban kiderül – hogy ez az összeg 630 ezer forintra ugrik. Így a tavaly év végén megválasztott  Schmitt Pál is többet vihet haza.

A változások között szerepel az is, hogy a nemzet sportolója címről a jövőben a régi tagok javaslata alapján dönt a kormány. Az MTI azt írja, hogy Buzánszky Jenő január 11-i halálával a nemzet sportolói 11-en maradtak, így a tagok hamarosan megválasztják új társukat is.

A köztársasági elnök havi tiszteletdíja a köztisztviselői illetményalap 39-szerese, vagyis több mint másfél millió forint. Ez jár a volt köztársasági elnököknek is, attól függetlenül, hogy lemondtak-e a tisztségükről, vagy nem. Ebből le kellene vonni a nyugdíját, hiszen azzal csökkentik a volt elnöknek járó havi juttatást, de így is a két jogcímen 2 millió forint felett kaphat mostantól Schmitt Pál. Volt köztársasági elnökként jár még neki kétfős titkárság, ingyenes egészségügyi ellátás, autóhasználat és egy lakás is. Ez utóbbiról azonban lemondott.