hirdetés

Majd két évtized után megtalálták a rendőrök a székesfehérvári csecsemőgyilkosság főszereplőjét, az édesanyát, aki alig volt 17 esztendős a tragédia idején. 1998. október hatodikán találtak egy halott lánycsecsemőt egy konténerben. Fél évvel később eredménytelenül zárták le a nyomozást, most azonban megtaláltak a gyanúsítottat. A most 34 éves anya részben beismerő vallomást tett.

fehérvári csecsemő gyilkos

Közel két évtized után oldottak meg egy csecsemőgyilkossági ügyet a fehérvári nyomozók, ami nem kis bravúr. Az akkor még fiatalkorú anya egyszerűen megszülte babáját, majd kidobta egy szemeteskonténerbe. Akkoriban igen nagy port kavart az ügy, és hiába keresték az esetleges kismamát, azt nem találták meg. Így a nyomozók lezárták az ügyet 1998-ban. A most meggyanúsított 34 éves nő beismerő vallomást tett. Állítólag a baba születésekor nagyon megijedt, rossz döntést hozott, megbánta tettét, és azóta várta, hogy mikor derül ki  a  bűne.

A lánycsecsemő holtteste ágyneműbe és reklámszatyorba volt bugyolálva, szájába gyerekzoknit tömtek. Bár voltak nyomok, annak idején kétséget kizáróan nem sikerült azonosítani az elkövetőt. Képbe került gyanúsítottként egy, a holttest megtalálásának közelében lakó fiatal nő, akiről a környezetében élők elmondták, hogy az eset időpontjában megváltoztak a szokásai, nem beszélgetett azokkal, akikkel korábban megtette, kutyája sétáltatása közben furcsán összefogta magán a kabátját, és mintha alkatában is változás állt volna be, őt azonban egy – nem a rendőrség által elrendelt – nőgyógyászati vizsgálat tisztázta.

A rendőrök fél év után kénytelenek voltak lezárni a nyomozást, azonban tovább foglalkoztatta őket a megoldatlan eset. A zsaruk rendelkezésére állt akkoriban vett DNS-minta a feltételezett anyától, és ezt össze akarták vetni az első számú gyanúsított genetikai struktúrájával, akiről anno az orvos szakértő azt mondta ki, hogy nem szült. Így keresték fel a most már 34 éves B. Katalint, és elmondták neki, milyen ügyben szeretnék kihallgatni. A fiatalasszony nem lepődött meg, nem kérdezett, beletörődő, együttműködő volt, viselkedése arra utalt, tudja, hogy lebukott.

A székesfehérvári asszonyt emberölés bűntettével gyanúsították meg, szabadlábon védekezik.

(Fotó: police.hu)