hirdetés

Fővárosi szállók is a legjobbak közt vannak. A Trivago.hu szálláskereső weboldal idén először állította fel ranglistáját a magyar szállások között. A leadott vendégértékelések alapján megszületett az ország, illetve az egyes régiók legkedveltebb magyar szálláshelyeinek toplistája.

mala garden

A legnépszerűbb hazai szállások toplistájának első helyeit budapesti szálláshelyek foglalják el. 94,63-as értékeléssel a Palazzo Zichy 4 csillagos boutique hotele végzett első helyen. A top 10-es listán azonban két fővárosi Bed & Breakfast szálláshely is felkerült; a Butterfly Home 100-ból 93,29-es, a House Beletage pedig 92,55-ös értékeléssel rendelkezik az idén. A boutique szállodák népszerűsége Magyarországon is egyre nő; a Palazzo Zichy mellett a toplistás Baltazár Budapest, valamint az ugyancsak budapesti Brody House is helyet kapott. A fővároson kívül Siófok és Szeged képviselteti magát az első tízben; a balatoni Mala Gardennek és a dél-alföldi Tiszavirág Szegednek sikerült felvenni a versenyt a budapesti szálláshelyekkel. A magyar régiók közül a legmagasabb átlagos szállásértékeléssel, 100-ból 83,37-tel Közép-Magyarország szálláshelyei rendelkeznek. A dél-alföldi szállások 82,4-es indexszel a második, Észak-Magyarország pedig 81,57-tel a harmadik helyen áll 2015-ben. Bár az országos toplistán egy siófoki hotel (Mala Garden) is helyet kapott, a balatoni szálláshelyek átlagos 79,37-es indexszel ezúttal lejjebb vannak a listán, akárcsak a dél-dunántúli régió szállásai.

A trivago Rating Index (tRI) egy 1-től 100-ig terjedő indexszám, amelyet globálisan összesen több mint 200 millió szállásértékelés összevetésével számolnak ki a Trivago üzleti elemzői. A szám az összes, a metakeresőn szereplő foglalási oldal vendégértékeléseit figyelembe veszi, azzal a tényezővel együtt, hogy egy-egy szálláshoz pontosan mennyi értékelés tartozik. A magyar szálláshelyek toplistájára történő felkerüléshez minimum 100 vendégértékelésre van szükség. A 9 éve indított Trivago a világ legnagyobb szálláskeresőjeként naponta több mint 900 000 szálláshelyet hasonlít össze több mint 250 különböző foglalási oldalról. Minden hónapban 120 millió felhasználó választja a Trivagót mint kiindulópontot utazásuk megtervezésénél. A metakereső 180 millió szállásértékeléssel és 14 millió fotóval segíti őket, hogy megtalálják a számukra ideális szállást a lehető legalacsonyabb áron.

 

(Forrás: Trivago)