hirdetés

A hétvégén összesen 442 határsértőt fogtak el a hatóságok. Azonban a rendőrök horgára négy embercsempész is akadt. Azaz jönnek szépen lassan a migránsok, és a határra húzott szögesdrót kerítés bizony nem sokat ér, úgy tűnik.

Menekült gyerekek Szeged

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 201, szombaton 84, vasárnap 157 határsértőt fogtak el. Az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma, azonban februárban, márciusban és áprilisban is előfordult több olyan nap, hogy kétszáznál is többet tartóztattak föl, húsvéthétfőn idén a legtöbbet, 255-öt.  Hétfőtől vasárnapig 907 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök, az azt megelőző héten június 6-ától 12-éig  ez a szám 853 volt.

Az ügyészség és a bíróság migrációval kapcsolatos bűncselekményekről megjelent tájékoztatói szerint az érkező határsértők állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínű, jelentős számban vannak a magukat afgánnak, szíriainak, pakisztáninak vagy valamely észak-afrikai országból származónak vallók, de jönnek olyan távoli helyekről is, mint Kuba vagy Srí Lanka.