hirdetés

Kenyérmaffia Nápolyban
2016-06-28 04:52

A camorra maffia a kenyérre kilónként 30 centet szedett be a kereskedőktől védelmi pénznek. Mindenki fizetett, nehogy felgyújtsák üzletüket. A nápolyi kenyér 1, 30 eurós árában ez is benne volt.

olasz pékségAz olasz hatóságok jelentették be, hogy személyi követés, bepoloskázás és telefonlehallgatás eredményeként letartóztatták a nápolyi kenyérkereskedelmet a markában tartó Lo Russo-klán 24 tagját.

Az alvilági banda a mozgóárusoktól a szupermarketekig minden elárusítót arra kötelezett, hogy a saját ellenőrzése alatt álló pékségek termékét forgalmazza vagy más gyártók kenyerét is a megemelt áron adja, a kilónkénti 30 cent (száz forint) különbséget pedig a maffiának rója le védelmi pénzként.

A megtorlástól tartva a legtöbben engedelmeskedtek, csak kevesen mertek nem mondani – közölték a rendőrségi sajtótájékoztatón. A maffia parancsának megtagadói azt kockáztatják, hogy üzletüket lerombolják vagy felgyújtják.

A nápolyi maffia, a camorra egyik fő profilja a kereskedők megzsarolása. A védelmi pénz kicsikarásán kívül gyakran arra is kötelezik őket, hogy az általuk ellenőrzött beszállítóktól rendeljenek.

Korábban a bivalymozzarella és más helyi ínyencségek kereskedelmét is a maffia ellenőrizte – idézte fel az illetékes rendőrparancsnok.