hirdetés

Hét kenut borított fel a viharos szél a Tisza-tavon. Összesen 27 embert kellett kimentenie a rendőröknek a viharos szél miatt . Szerencsére senki nem sérült meg.

 

Szombaton viharos erejű szél hét kenut borított fel a Tisza-tavon, a Poroszlói-medencében. A hajókban összesen 27 felnőtt és gyerek ült, akiket rendőrök mentettek ki – írja a police.hu.

Volt olyan kenu, amit egyszerűen a nádasba sodort a szél. A bajba jutottak közül hat embert a szabadnapját töltő Gulácsi Zsigmond rendőr főtörzszászlós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Hivatalának futár csoportvezetője saját lakóhajójával mentett ki.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság szolgálatos kollégái – Csajbók Ferenc rendőr zászlós, a Kiskörei Rendőrőrs körzeti megbízottja vezetésével – 21 főt vitt biztonságos helyre.

A Tisza-tóban tehetetlenül vergődtek a felborult kenuk, így a nem éppen a legszebb arcát mutató, háborgó tóból csak több fordulóban tudták partra vinni a bajba jutott személyeket a segítségükre siető rendőrök.

 

( H.Sz.)