hirdetés

Kémkedés és kuruzslás miatt is felelősségre vonnák a szcientológusokat a rendőrök. Már a magyar FBI nyomoz a szervezet ellen.

szcientológiaA kémkedés miatt a nyomozást már a magyar FBI végzi a szcientológusok ügyében. Mint ismeretes  a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdte el a nyomozást kuruzslás miatt . Utóbbi miatt Tényi István tett feljelentést, mert szerinte szükséges képzettség nélkül végzik a szcientológusok kábítószerfüggők kezelését.

Lange László, a szcientológusok szóvivője azt mondta, hogy be szokták tartani a jogszabályokat, és ugyan az eredményeikről beszámolnak az amerikai szcientológiai egyháznak, de ezzel nem követnek el bűncselekményt. Szerinte a jövő évi választások miatt éri meg őket lejáratni.

Október 18-án rendőrök szálltak ki a szcientológusok budapesti székházához, majd költségvetési csalás gyanúja miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is vizsgálódott náluk. Később pedig az tiltott adatkezelés miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság összesen 40 milliós bírságot szabott ki a szervezetre.