hirdetés

Máris érvényesült a keleti nyitás. orosz üzletemberek ugyanis közel kétmilliárd forintért vették meg az egyik budapesti luxus hotelt. A President Hotelt három orosz magánszemély vásárolta meg a közelmúltban, amely helikopter leszálló pályával is rendelkezik. A szálloda közvetlenül az amerikai nagykövetség mögött található és az MNB szomszédságában.

hotel president

Három orosz magánszemély vásárolta meg a budapesti belváros egyik luxusszállodáját. A Hold utcában található 110 szobás hotelért piaci információk szerint 2 milliárd forintot fizetett Lina Igorjevna Akivison, Valeria Ivanovna Akivison és Anna Jurjeva Prokofjeva. Mindhárman szentpétervári lakosok. A Céginfo adatai szerint Prokofjeva már át is vette a hotel vezetését. Az adásvétel anyagi vonzatairól egyelőre nincsenek hitelt érdemlő adatok, annyi azonban bizonyos, hogy a korábbi tulajdonosok, Márton Lajos és neje adta el az épületet az orosz befektetőknek, akiket a Balázs Tamás Ügyvédi Iroda képvisel. A szálloda 110 szobával, köztük egy speciálisan kialakított elnöki lakosztállyal nyitotta meg kapuit 2009-ben. A hotel egyik különlegessége a nemzetközi biztonsági követelményeknek megfelelően megépült elnöki lakosztály és a hozzá tartozó pánik szoba, valamint a belvárosban unikumnak számító az épület tetején épített helikopter-leszállópálya, illetve a nem csak szállóvendégek számára látogatható kilátóterasz.

A President Hotel azonban kiváló fekvése és pazar berendezése ellenére sem tudott sikeres lenni a magyar turisztikai piacon. Különleges szolgáltatásai közül sem a tetőtéri étterem, sem pedig a helikopter-leszállópálya nem váltotta be a hozzá fűzött elképzeléseket. Ez utóbbitól azt remélték, hogy a gazdag vendégek majd ott landolnak, ám nem számoltak a biztonsági előírásokkal, amelyek egyenesen megtiltották a helikopterek leszállását a Parlament épülete és az amerikai nagykövetség közvetlen közelében.

(fotó:MTI)