hirdetés

Csillebérc Hosszú Katinkáéké lehet. A hányatott sorsú értékes ingatlan jövőbeli sorsa teljesen meglepő fordulatot vett, hisz fenn a hegyekben úszó akadémiát létrehozni elsőre talán furán hangzik. Arról nem is beszélve, hogy ezt a területet egykoron a nép gyermekei használhatták. Ráadásul Katinkát ennyire túltolni talán nem kéne, persze le a kalappal előtte, de ez már azért erős. 

csilleberc-napjainkbanA 24.hu információja szerint már a héten a kormány elé kerül a Hosszú Katinka nevével fémjelzett úszóakadémia létrehozásáról szóló előterjesztés. A létesítményt a csillebérci úttörőtáboe helyén tervezik megépíteni.

Az állam sokáig pereskedett a Magyar Úttörőszövetség egykori elnökével, Rácz Péterrel a területért, de nyáron inkább úgy döntöttek fizetnek, ezzel is lezárva a két évtizedes pereskedést. Összesen csaknem másfél milliárd forintba kerül a fél Margitsziget nagyságú terület.

A lap úgy értesült, az ingatlan vételára mellett kormányzati szinten további 7 milliárd forintot szánnak a beruházásra, a területen tanuszoda és egyéb sportingatlanok is lesznek.