hirdetés

A kormány úgy döntött, hogy 400 hátrányos helyzetű településen dolgozó 10 500 pedagógus és az oktatást segítő kolléga részesül egyszeri, bruttó 500 ezer forintos juttatásban a hátrányos helyzetben levő diákjaik felzárkóztatásáért. Az EMMI vezetője szerint a koronavírus miatt résen kell lenni, mert megint terjedni kezdett a szomszédos országokban.

 

Június 2-ától, a járványhelyzet javulásával lehetővé vált ugyan egyéni vagy kiscsoportos foglalkozások megszervezése az iskolákban, hogy a gyerekek szükség esetén pótolni tudják a lemaradást, azonban a tanulók egy része, a leghátrányosabb településeken élők, nem tudták kellően elsajátítani a tananyagot .

A kormány több mint 6 milliárdos programjának pontosan az a célja, hogy ezek a hátrányos helyzetben élő gyerekek így be tudják hozni a lemaradást, minél kevesebb tanuló hagyja el az iskolát végzettség nélkül, csökkentsék a diákok lemorzsolódását és egyben támogassák a pedagógusok helyben és pályán maradását.

Az érintett települések állami fenntartású iskoláiban dolgozó 10 500 pedagógus és az oktatást segítő kollégáik ezért – a 2021. január 31-ig tartó – felzárkóztató munkájukért kapják a bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást – jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

A beszámoló szerint Kásler Miklós hosszan beszélt a koronavírus-járványról és a várható intézkedésekről is. Rendkívül dinamikusan emelkedik a fertőzés a világ legtöbb részén – mondta. Hozzátette, az előzetes becslések szerint a világjárvány 60 millió embert érintett volna, ugyanakkor viszont a várható szám most már 120 millió.

Készültségi állapotban kell maradni – tette hozzá, ami azt jelenti, hogy folyamatosan figyelemmel követik a járvánnyal kapcsolatos összes körülményt, és ennek megfelelően, rendkívül gyorsan meghozza a kormány a megfelelő intézkedéseket.

(ajtai )