hirdetés

Kaleta kiverte a biztosítékot a kormánypártban. A volt nagykövet ugyanis fellebbezett az amúgy is kiszabott enyhe ítélet ellen, amelyben pedofil vádak miatt marasztalták el. A Fidesz frakcióvezetője a Facebookon jelezte, hogy szigorítják a gyermekvédelmi jogszabályokat, a pedofilokról pedig nyilvános listát vezetnének.

 

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebookon reagált arra, hogy Kaleta Gábor volt perui nagykövet fellebbez az ügyében hozott ítélet ellen.

Kocsis azt írta, hogy Kaleta ahelyett, hogy enyhítésért fellebbezne, inkább nézzen szembe gyomorforgató tettével, és annak minden létező következményével, ugyanis az ügynek még nincs vége.

A frakcióvezető szerint valamennyi gyermekvédelmi jogszabályt felül fogják vizsgálni és úgy fogják szigorítani, hogy “a pedofilok ezentúl a legsúlyosabb büntetéseket kapják, ne reménykedhessenek a bíróság enyhe ítéletében sem, és a jövőben nyilvános listákat lehessen vezetni róluk.”

A kormány már kedden jelezte, hogy szigorítják a gyermekvédelmi jogszabályokat. Az MSZP azt közölte, hogy a törvények szigorítását kezdeményezi, a DK pedig a legfőbb ügyésztől vár választ arra, hogy miért csak felfüggesztett börtönt kértek a volt nagykövetre. (Az ügyészség ma válaszolt is erre a kérdésre.)

Kaleta Gáborra egy év, két év hat hónapra felfüggesztett börtön-, valamint 540 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a bíróság, amiatt, hogy a volt nagykövet számítógépén több mint 19 ezer gyerekről készült pornográf képet találtak a hatóságok.

Kaleta 2019 tavaszán bukott le, amikor egy nemzetközi pedofilhálózatot göngyölítettek fel az amerikai hatóságok. A diplomatát később titokban hozták haza, nagyköveti posztjától tavaly áprilisi hatállyal fosztották meg indoklás nélkül.