hirdetés

A bedőlt brókercég luxusverdái is kalapács alá kerültek. December 5-től 20-ig lehet ajánlatot tenni a felszámolás alatt álló DRB Dél-dunántúli Regionális Bank BMW 520 xd típusú céges autójára az Elektronikus Értékesítési Rendszerben. Nos, a pénzük után esetleg még futó befektetők ennek ellenére nem vidámkodhatnak, hisz ezen pár tízmillió aligha lesz elég az egyéb kártalanítások kifizetésére.

buda cash BMW

Jól éltek a Buda-Cash brókerei. A luxus mindennapos volt. Ezt az autóik is mutatják, amelyek most kalapács alá kerülnek. Elárverezik a brókerbotrányban érintett DRB Bank tízmilliós BMW-jét, amelynek kikiáltási ára a hirdetmény szerint  közel 10,4 millió forint – közölte a VG. A lap felidézte, hogy a DRB három más hitelintézettel együtt alkotta a DRB-bankcsoportot, amelynek tulajdonosa a február végén bebukott Buda-Cash Brókerház volt.

A Buda-Cash 13 autóját a felszámoló már korábban árverésre bocsátotta, összesen 34,7 millió forintos kikiáltási áron, és december 7-ig lehet licitálni. E csomagban a legolcsóbb egy három és féléves fehér Volvo (S) V50-es, amelyet legkevesebb 3,73 millió forintért lehet elvinni, ennél a DRB most kalapács alá tett négykerekűjét közel háromszor többre taksálják. Az autókért kapott pénz elenyésző ahhoz képest, hogy a Magyar Nemzeti Bank összesen 94 milliárd forintnyi hiányt állapított meg a Buda-Cashnél, ebből 62 milliárd a DRB-bankcsoport pénze volt – tette hozzá a beszámoló.