hirdetés

Újabb ingatlanmutyiról beszél vagy épp sejt mutyit az V. kerületi exkendermagosból lett képviselő, Juhász Péter. Azonban az ellenzéki képviselő hiába kérte, mondta, hogy vegyék napirendre ezen új mutyigyanús ingatlan eladását és legyen vizsgálat a nagy értékű ingatlan eladásáról, a belváros képviselő-testülete még ezt sem tartotta szavazásra elegendőnek. Az ingatlant egyébként szerencsétlen módon egy olyan ügyvédi iroda vette meg, amely az önkormányzatnak is dolgozik néha. Azt azonban nem értjük, hogy ha ekkor mutyiról tud Juhász képviselő, akkor ő maga miért nem kért fel már egy profi igazságügyi ingatlanszakértőt, és miért nem utána ugrál, tiltakozik és szajkózza, hogy itt kérem, valami mutyi vagy mutyigyanús eset van.

juhász együtt

 

Juhász Péter, a kerület ellenzéki képviselője nem hagy nyugtot a kormánypárti képviselőknek az V. kerületben, továbbra is napirenden tartja az ingatlanügyeket. Szerinte ki kell deríteni, hogy nem játszott-e össze az értékbecslővel az ügyvédi iroda, amely testületi döntés alapján 78 millió forintért vásárolhat meg egy 237 négyzetméteres Deák Ferenc utcai ingatlant.

A Sándor és Társai Ügyvédi Iroda az V. kerületi önkormányzatnak is dolgozik, hat hónap bérleti idő után 30 százalék kedvezményt kaptak a felvásárláshoz. Amely rémisztően hasonló eladási modell a korábbi gyanús belvárosi ingatlanértékesítéseknél is felmerült.

Az MSZP-s Steiner Pál szerint a tudatos vagyonvesztés miatt felmerült a hűtlen kezelés gyanúja is, azonban Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester mindenkit megnyugtatott, készíteni fognak egy kontroll értékbecslést..

A lap szerint az üzlettel több probléma is van. Juhász ugyanis talált egy olyan ajánlatot az ingatlanra, ami 145 millió forintot jelenthetne az önkormányzatnak, ráadásul harminc napon belül fizetnének, de az önkormányzat nem foglalkozott vele.

Az ügyvédi bérlőt elővásárlási jog illeti meg, de csak akkor, ha tartani tudja a másik ajánlatban vállalt árat, azonban az ügyvédi iroda ajánlata mégis érvényben maradt a 30 százalékos kedvezménnyel.

A Népszabadság ügyvéd megszólalói szerint, ha a becsült árnál sokkal olcsóbban értékesítenek egy ingatlant, az felveti a hűtlen kezelés gyanúját.

Juhász kijelentette: amennyiben nem változik az adásvételi konstrukció, feljelentést tesz, bár az ügyészség saját hatáskörben is felléphetne, tette hozzá.