hirdetés

Nyitrát bevette a Rover. Mintegy 440 milliárd Ft-ból építi fel két év alatt új gyártóüzemét a Jaguar/Land Rover északi szomszédunknál. A tervek szerint 2016-ban megkezdődik a zöldmezős beruházás.

land rover nyitra

A szlovákiai termékről hivatalosan annyit mondanak, hogy egy teljesen új, alumínium térvázra épülő autóról lesz szó. Érdekes egybeesés, hogy az új Defender forgalmazását is épp akkorra ígérik. A brit cég 1 milliárd fontot, azaz 440 milliárd Ft-ot költ az új üzemre, amelynek kapacitása kezdetben évi 150 000 autó lesz, és 2800 embernek ad majd munkát. A felek állítólag augusztusban írták alá a szándéknyilatkozatot, most pedig a végleges beruházási szerződést is megkötötték, miután a végleges tanulmányokat és vizsgálatokat is elvégezték.

A neves autógyár azért is döntött Nyitra mellett, mert annak közelében 300 beszállítójuk is jelen van már. De nem ez az egyetlen beruházási hír a Jaguar/Land Rover konszernnel kapcsolatban, a hírek szerint az autógyár meg akarja vásárolni a silverstone-i versenypályát, hogy odatelepítse a cégközpontot. A versenypálya-funkció megtartása mellett élményközpontot, szállodát és irodaházat építenének fel a területen. Egyelőre azonban a tárgyalások még korai szakaszban tartanak.

(Forrás: Esti Újság–Automotor)