hirdetés

Úgy tűnik, azért az Echo Tévés-Magyar Hírlapos vállalkozó Széles Gábor is kapott némi fájdalomdíjat a kormánytól, ha már pozíciót nem. A 2014–2020-as uniós fejlesztési ciklusban ugyanis ötmilliárd forintból újjáépítik a Hévíz–Balaton Airportot, ismertebb nevén a sármelléki repülőteret.

Budapest, 2012. január 21. Széles Gábor nagyvállalkozó (jobbról) beszélget a résztvevõkkel a  Békemenet Magyarországért címmel meghirdetett kormánypárti demonstráción a budapesti Hõsök terén. MTI Fotó: Marjai János

A Hévíz–Balaton Airport Kft.-ben a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó SGH Aviation Hungary Kft. tavaly vásárolt 49 százalékos tulajdonrészt. Szerencsére időben, hisz most látott napvilágot, hogy a reptér fejlesztésére ötmilliárd forint lesz majd. Mindez pedig csupán szerencsétlen és véletlen egybeesés volt. Nos, úgy tűnik, Széles úr nem járt rosszul. A kormány pedig épp azt a repteret fejleszti, ahol ős is tulajdonos, meg két önkormányzat.

Nos, Széles úr, aki régóta rendelkezik médiabirodalommal , hisz az Echo TV és a Magyar Hírlap is az övé, sokat segédkezett a Fidesz-kormánynak. Sokszor fel is reppent a hír, hogy miniszterelnöki tanácsadó lesz, vagy majd más fontos pozíciót kap, de az elmúlt 5 évben nem nevezték ki sehova sem. Persze biztos, ez a tetteit nem befolyásolta sosem Széles Gábornak, de jólesett volna neki, úgy gondoljuk. Hisz Széles hosszú évekig oltalmazta, fizette, azaz eltartotta azon neves közmédiás személyeket, akik most épp a nézhetetlen állami adó fő tévései.

A szépülésre és fejlesztésre váró sármelléki reptérben Széles mellett tulajdonos a hévízi önkormányzat 49%-ban, 2 százalék pedig Zalavár önkormányzatához került.

A reptér tavaly 33 ezres utasforgalmat regisztrált.